Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Tak żyje Justyna Ryszka. Odważne zdjęcia przyjaciółki Patrycji Tuchlińskiej

Tak żyje Justyna Ryszka. Odważne zdjęcia przyjaciółki Patrycji Tuchlińskiej

Koncert „Czułe nuty” w wykonaniu studentów Szumilo Art Forum Group w Legnicy

Koncert „Czułe nuty” w wykonaniu studentów Szumilo Art Forum Group w Legnicy

Polecamy

Ból nóg czy pleców nie daje ci spokoju? Może oznaczać poważną chorobę

Ból nóg czy pleców nie daje ci spokoju? Może oznaczać poważną chorobę

Ćma bukszpanowa – wiosną larwy wypełzły na żer. Mało znana metoda uratuje bukszpan

Ćma bukszpanowa – wiosną larwy wypełzły na żer. Mało znana metoda uratuje bukszpan

Brytyjczycy pójdą na wojnę celną, ale inną niż znaliśmy. Kto skorzysta?

Brytyjczycy pójdą na wojnę celną, ale inną niż znaliśmy. Kto skorzysta?