Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie,...
fot. 123rf/lisa870

Bez śledzi nie ma wigilijnego stołu. W oleju, occie lub po kaszubsku. Można zamawiać lub zrobić samemu. Jak odróżnić śledzia od matiasa?

Śledzie w oleju

Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie, dzięki czemu nie będę aż tak słone. Następnie równomiernie pocięte kawałki układamy w słoiku, przekładamy przyprawami i cebulką, zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni. Opcjonalnie, można je skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.

Zobacz również

Już wkrótce odbędzie się impreza plenerowa dla Filipka

Już wkrótce odbędzie się impreza plenerowa dla Filipka

VI memoriał Krzysztofa Przygodzkiego w tenisie stołowym w Morągu

VI memoriał Krzysztofa Przygodzkiego w tenisie stołowym w Morągu

Polecamy

Kolejne zmiany w LW Bogdanka. Zbigniew Stopa ponownie obejmie stanowisko prezesa

Kolejne zmiany w LW Bogdanka. Zbigniew Stopa ponownie obejmie stanowisko prezesa

Iga Świątek w trzeciej rundzie Madrid Open. Chinka bez szans!

Iga Świątek w trzeciej rundzie Madrid Open. Chinka bez szans!

Wyścigi tandemów już w ten weekend. Będą zmiany w organizacji ruchu

Wyścigi tandemów już w ten weekend. Będą zmiany w organizacji ruchu