Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Bób – kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

Zobacz również

32. Bieg Konstytucji 3 Maja startuje już niebawem! Dostępnych jest kilkadziesiąt osta
Materiał informacyjny

NOWE
32. Bieg Konstytucji 3 Maja startuje już niebawem! Dostępnych jest kilkadziesiąt osta

Niedziela handlowa przy Jezuickiej. Lubelskie Koziołki zapraszają

NOWE
Niedziela handlowa przy Jezuickiej. Lubelskie Koziołki zapraszają

Polecamy

„Bananowy botoks” to hit Internetu. Piękna skóra dzięki skórce od banana

„Bananowy botoks” to hit Internetu. Piękna skóra dzięki skórce od banana

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Co z „zimnymi ogrodnikami” w maju 2024 r.? Sprawdź, co mówi prognoza

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie