Były lody szpinakowe i nie tylko! Za nami otwarcie Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego PCK w Lublinie. Zobacz zdjęcia

Patrycja Wójtowicz
Patrycja Wójtowicz
W budynku Lubelskiego Oddziału Okręgowego Polskiego Czerwonego Krzyża odbyło się otwarcie Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego. W trakcie wydarzenia dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 23 im. Olimpijczyków Olimpijskich mogły wziąć udział w warsztatach związanych z alternatywnym przygotowaniem posiłków i spróbować m.in. lodów szpinakowych przygotowanych przez Arkadiusza Gałkę przy użyciu ciekłego azotu. Zobacz zdjęcia.

Oficjalne otwarcie lubelskiego Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego PCK odbyło się w piątek (17 września) przy ul. Bursaki w Lublinie. Projekt ten ma na celu m.in. promocję zdrowego odżywiania i edukację ekologiczną wśród najmłodszych. Zajęcia, jakie będą w nim prowadzone mają być przeznaczone dla dzieci z klas 1-3 szkół podstawowych z powiatu lubelskiego i samego Lublina.

W uroczystym otwarciu Centrum Szkoleniowo-Edukacyjnego wzięły udział dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 23 im. Olimpijczyków Olimpijskich, które obserwowały jak kucharz Arkadiusz Gałka przygotowuje posiłki, w tym m.in. lody szpinakowe, przy pomocy ciekłego azotu.

Otwarcie centrum było możliwe dzięki współpracy Lubelskiego Oddziału Polskiego Czerwonego Krzyża z Fundacją Auchan na Rzecz Młodzieży.

TSUE na wojnie z Polską

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie