Europejski Festiwal Smaku to czas, kiedy w Lublinie można poznać instrukcję jedzenia ostryg, dowiedzieć się, pod jakimi potrawami uginały się stoły Jagiellonów, a nawet stanąć do wyścigu jedzenia waty cukrowej i cebularzy (na szczęście nie trzeba ich łączyć w tym samym konkursie) na czas. Ale smak dotyczy nie tylko ciała, lecz także duszy, dlatego podczas celebracji różnorodności zmysłów nie zabraknie dobrej muzyki i spotkań przy literaturze.
Taki mamy klimat na deptaku i Starym Mieście!
Impreza potrwa do końca weekendu.
Zobacz Q&A z Mandaryną !
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?