Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z...
fot. Tomasz Hołod / Polska Press

Cukier i ocet wróciły do sklepów, co z masłem, chlebem i mlekiem. Co jeszcze podrożeje i warto kupić nim zniknie z półek?

Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z zamrażaniem!
Czy robić zapas – zwłaszcza, że masło bywa często w promocjach? Można, ale nie dłużej niż wynosi termin przydatności. A mrożenie? Pamiętajmy, że nie każde masło nadaje się do zamrożenia – te najtańsze kostki są wyprodukowane z brył, które już były mrożone (dlatego m.in. tak kiepsko się rozsmarowuje), a kolejne mrożenie produktów spożywczych jest z reguły zakazane (grozi zatruciami pokarmowymi) a co najmniej niezalecane.
Owszem, jeśli mamy pewność, że masło jest w 100 proc. świeże i nie było mrożone, spokojnie można je „zdeponować” w zamrażarce nawet na długie miesiące.

Zobacz również

Sprzątali dla Polski. Uczniowie włączyli się w ogólnopolską akcję!

Sprzątali dla Polski. Uczniowie włączyli się w ogólnopolską akcję!

Jak przetrwać majówkę?

Jak przetrwać majówkę?

Polecamy

Reklamy na VOD już w Polsce – będziesz oglądać?

Reklamy na VOD już w Polsce – będziesz oglądać?

6 na 10 uczniów używa sztucznej inteligencji do nauki. Idziemy w dobrym kierunku?

6 na 10 uczniów używa sztucznej inteligencji do nauki. Idziemy w dobrym kierunku?

Wystartowały nabory do wolontariatu medialnego w czasie lubelskich festiwali

Wystartowały nabory do wolontariatu medialnego w czasie lubelskich festiwali