Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej...
fot. vadymvdrobot/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Dłuższe uczucie sytości

Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej się trawią i wchłaniają, przez co dłużej stymulują ośrodek sytości.

W wielu badaniach naukowych zaobserwowano, że podczas stosowania diety z niskim IG głód występuje znacznie później, w porównaniu do diety wysokoglikemicznej.

W jednym z badań zaobserwowano również, że spożycie posiłku z produktami o niskim indeksie glikemicznym powoduje, że w następnym posiłku spożywa się o ok. 53 proc. mniej kalorii, niż po posiłku o wysokim IG.

Zobacz również

Beskid Andrychów melduje się w półfinale. Koniec pucharowej przygody Chełmka

Beskid Andrychów melduje się w półfinale. Koniec pucharowej przygody Chełmka

„Purple Rain”. Singiel promujący album utalentowanej basistki

„Purple Rain”. Singiel promujący album utalentowanej basistki

Polecamy

Gry towarzyskie, maki i wieloryb. Zobacz program tegorocznej Nocy Kultury

Gry towarzyskie, maki i wieloryb. Zobacz program tegorocznej Nocy Kultury

W czwartek startują mistrzostwa Europy i olimpijskie kwalifikacje w wioślarstwie

W czwartek startują mistrzostwa Europy i olimpijskie kwalifikacje w wioślarstwie

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia