Strona Kobiet

Czym zastąpić mięso? Zobacz smaczne zamienniki, które dostarczą ci składników odżywczych

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [2/12] Poprzednie Następne

Grzyby

Ze względu na swoją strukturę i sporą "wytrawność" smaku (umami), grzyby są dobrym zamiennikiem mięsa. Szczególnie wdzięczne pod tym względem są boczniaki, z których z powodzeniem przygotujemy flaczki lub bigos. Znakomicie smakują z makaronem i włoskimi sosami. W sezonie warto również spróbować kotletów z kani. Zawartość białka w grzybach różni się w zależności od gatunku.

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3