Każdy ze 143 wystawców zaserwuje swoje najlepsze dania, w sumie przez konkursowe stoły przejdzie prawdziwa kulinarna obfitość: 194 regionalne potrawy. A w karcie między innymi kuladnyki, psiocha, szarytka w marynacie, kapołka miętowa, brzdeń młynarza Wacka Stachyry i guncwały ziemniaczane. Konkurs rozpocznie się o godz. 11, a jego finał przewidziano na godz. 15. Jury nominuje potrawę, która ubiegać się będzie do nagrody na poznańskiej "Polagrze".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?