MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Brwinowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Brwinowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Wąbrzeźnie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Wąbrzeźnie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Dzieci weszły na posesję sąsiada i wypuściły owczarki. 11-latek dotkliwie pogryziony

Dzieci weszły na posesję sąsiada i wypuściły owczarki. 11-latek dotkliwie pogryziony

Bogdanka LUK Lublin rozstała się z ośmioma siatkarzami

Bogdanka LUK Lublin rozstała się z ośmioma siatkarzami

Tragiczny finał poszukiwań. Ciało mężczyzny znaleziono przy rzece

Tragiczny finał poszukiwań. Ciało mężczyzny znaleziono przy rzece