Andrzej Łopacki został nowym prezesem Fabryki Cukierków „Pszczółka”. Zastąpił na tym stanowisku zmarłego w październiku Leszka Wertejuka.
Andrzej Łopacki od czerwca 2020 r. pełnił funkcję członka zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka”. Wcześniej, w latach 2015-2018 był kierownikiem produkcji, gdzie prowadził uruchamianie nowatorskich linii technologicznych.
Jak czytamy w komunikacie firmy, Andrzej Łopacki jest absolwentem Wydziału Chemii Uniwersytetu Marii Skłodowskiej-Curie w Lublinie. Ukończył również studia podyplomowe w zakresie zarządzania firmą w Wyżej Szkole Biznesu National Louis University w Nowym Sączu, a jego kariera zawodowa wiązała się z Firmą Cukierniczą „Solidarność”. W latach 1983-2013 r. zajmował tam stanowisko dyrektora zakładów produkcyjnych w Kraśniku i Lublinie. Łopacki był także przewodniczącym Rady Nadzorczej Firmy Cukierniczej „Solidarność”.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.