Stowarzyszenie Slow Food propaguje pyszne, naturalne jedzenie i picie, dalekie od marketowej masówki. Siedem poprzednich edycji festiwalu odbyło się w Sandomierzu, lecz jego nowe władze nie chciały kontynuować tradycji.
- Chcę serdecznie podziękować Lublinowi za pomoc i zaproszenie - mówił dr Jacek Szklarek, założyciel i prezes Slow Food Polska. - Choć wszystko odbywa się trochę w ostatniej chwili, obiecujemy nie zawieść koneserów kuchni najwyższej jakości.
22 i 23 czerwca, na staromiejskim rynku, wokół Trybunału, będzie można spróbować ponad 200 rodzajów sera z całej Europy, w tym wielu polskich. Będą również odbywać się laboratoria, prowadzone w celu pokazania ile wspaniałości powstaje z mleka. Uczestnictwo w nich wymaga zapisania się i opłaty 30 - 40 złotych.
W restauracjach „Water and Wine” w Drzewcach i „Kuchni Otwartej” odbędą się kolacje mistrzów, w tym Wojciech Modest Amaro. Tu koszt wynosi 650 zł od osoby.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
- Niedziela na Świdnik Air Festival znowu gorąca. Zobacz zdjęcia
- Zobacz efektowne akrobacje podczas mistrzostw Polski
- Przeszli ulicami Lublina. „Tak - dla życia i rodziny"
- Tak piłkarki Górnika Łęczna świętowały mistrzostwo [ZDJĘCIA]
- Beata Kozidrak uwielbia memy ze sobą w roli głównej. Zobacz!
- Nieoczywiste miejsca w woj. lubelskim. W sam raz na weekend
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?