- Mamy ekologiczne jedzenie i dużo wyrobów leśnych – opowiadała Maria Małysza, której potrawy m.in. sałatka z borowików zdobyły certyfikat - „Produkt Lokalny Ziemi Janowskiej”.
Nie zabrakło piróga biłgorajskiego przygotowanego przez Henryka Kapronia z Pensjonatu Roztocze w Obszy, zdobywcy zeszłorocznej nagrody „Super Gryczak 2017”. - Nasze przepisy m.in. na jaglaka pochodzą od moich dziadków, którzy przybyli do Godziszowa już 100 lat temu – mówi Henryk Kaproń.
Festiwal odbywał się w weekend w Parku Misztalec. Zorganizowano liczne atrakcje dla dzieci, konkursy i koncerty. Na scenie zagrał m.in. BayerFull.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Zobacz też: Rozmowa Tygodnia: Jak zbierać grzyby?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?