Festiwal pierogów na placu Teatralnym w Lublinie. Przybyło wielu smakoszy tej potrawy

Łukasz Kaczanowski
Łukasz Kaczanowski
Udostępnij:
Przez dwa dni plac Teatralny w Lublinie zamienił się w światową stolicę pierogów. Każdy kto wziął udział w festiwalu mógł przekonać się, jak smakują pierogi z najdalszych zakątków świata. Oczywiście nie zabrakło polskich odmian tej popularnej potrawy. Zobaczcie galerię zdjęć z tego wydarzenia.

Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także w Lublinie!
Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać!
Dla każdego znajdzie się coś miłego. Gwarantujemy, że każdy smakosz będzie usatysfakcjonowany i opuści imprezę szczęśliwy, z pełnym brzuchem ♥
Spróbujcie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali! Zapraszamy na niezwykłą, pierogową ucztę 🙂

Sobota 12.00 - 20.00
Niedziela 12.00 - 18.00

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Sytuacja cenowa w branży mięsnej w Polsce

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Kurier Lubelski
Dodaj ogłoszenie