MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Festiwal Pierogów Świata w Lublinie. Kolejki do stoisk z jedzeniem. Zobacz zdjęcia!

Kamila Olszewska
Festiwal Pierogów Świata w Lublinie
Festiwal Pierogów Świata w Lublinie Łukasz Kaczanowski
Kolejki głodnych lublinian ustawiały się w sobotę do stoisk z pierogami. Imprezę poświęconą temu przysmakowi zorganizowano na terenie Browaru Perła przy ul. Bernardyńskiej. Wszyscy, którzy nie mogli zajrzeć tam w sobotę, mogą to zrobić także w niedzielę. Stoiska będą otwarte od godz. 12 do 18.

- Kocham pierogi. Zazwyczaj gotuje mi je babcia, więc są to zwykle ruskie albo z kapustą i grzybami. Pierwszy raz miałam okazję spróbować pierogów z krewetkami i zdecydowanie będą to teraz jedne z moich ulubionych - mówiła nam Angelika, jedna z uczestniczek festiwalu.

Jednak pierogi to nie wszystko, co można było dostać na festiwalu. Na stolikach pojawiły się również takie dania jak tureckie ciasto baklawa, azjatyckie makarony, a także marynowana kapusta - kimchi.

- Na festiwal zabrała mnie znajoma, która pierogi kocha najmocniej na świecie. Ja też je uwielbiam, jednak gdy zobaczyłam kimchi zapomniałam o wszystkim innym - wyznaje Weronika, miłośniczka kuchni koreańskiej.

Festiwal cieszył się dużą popularnością, a pierogi znikały w mgnieniu oka. Na ich spróbowanie jest jeszcze szansa w niedzielę. Stoiska będą czynne w godzinach 12-18.

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Gdzie na wakacje w sierpniu i we wrześniu?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski