- Kocham pierogi. Zazwyczaj gotuje mi je babcia, więc są to zwykle ruskie albo z kapustą i grzybami. Pierwszy raz miałam okazję spróbować pierogów z krewetkami i zdecydowanie będą to teraz jedne z moich ulubionych - mówiła nam Angelika, jedna z uczestniczek festiwalu.
Jednak pierogi to nie wszystko, co można było dostać na festiwalu. Na stolikach pojawiły się również takie dania jak tureckie ciasto baklawa, azjatyckie makarony, a także marynowana kapusta - kimchi.
- Na festiwal zabrała mnie znajoma, która pierogi kocha najmocniej na świecie. Ja też je uwielbiam, jednak gdy zobaczyłam kimchi zapomniałam o wszystkim innym - wyznaje Weronika, miłośniczka kuchni koreańskiej.
Festiwal cieszył się dużą popularnością, a pierogi znikały w mgnieniu oka. Na ich spróbowanie jest jeszcze szansa w niedzielę. Stoiska będą czynne w godzinach 12-18.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
- Sitno. W rolniczym święcie wzięło udział około 400 wystawców
- Poprosiliśmy: Pokażcie swoje ogrodowe kwiaty. Odzew ogromny
- „To był przełom". Obchody rocznicy Lubelskiego Lipca '80
- Potańcówka pod gołym niebem w skansenie. Zobacz zdjęcia
- Gastronomiczna mapa Lublina powiększa się o kolejne lokale
- Co można kupić w lubelskich lombardach [ZOBACZ]
Kamil Semeniuk - Orlen
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?