Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

#FoodFeelsGood - 23 marca powraca Restaurant Week - sprawdź restauracje w Lublinie!

Redakcja
fot. Materiały prasowe
Wraz z nadejściem wiosny startuje także największe i najpopularniejsze w Polsce wydarzenie kulinarne Restaurant Week. Zbliżająca się edycja odbędzie się pod hasłem #FoodFeelsGood i potrwa blisko trzy tygodnie - od 23 marca do 10 kwietnia. Na Gości spragnionych najlepszych doświadczeń restauracyjnych czeka popisowe 3-daniowe menu #SpozaKarty oraz Prezenty od Partnerów Festiwalu. To wszystko dostępne w festiwalowej cenie 59 zł. Można już dokonywać rezerwacji na stronie https://RestaurantWeek.pl/ lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Sprawdź festiwalowe restauracje w Lublinie!

Czy można poprawić samopoczucie jedzeniem? Czy wspólne posiłki wpływają na nasze zdrowie i jakie jedzenie nas uszczęśliwia? Właśnie wystartowała ogólnopolska kampania #FoodFeelsGood, która będzie edukować o relacjach między tym co jemy a jak się czujemy i zachęcać do świadomych wyborów jedzeniowych dla lepszego samopoczucia. Towarzyszy ona wiosennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce.

- Jedzenie ma ogromny wpływ na to, jak czujemy się na co dzień. Co, z kim i gdzie jemy, sprawia, że nasze emocje mogą być bardziej radosne czy spokojniejsze. Stąd pomysł na kampanijne hasło edycji #FoodFeelsGood, która dedykowana jest dbaniu o siebie i swoich najbliższych oraz generowaniu dobrych emocji poprzez jedzenie. – zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu. Razem z najlepszymi restauracjami w kraju mówimy: okaż sobie, że się kochasz, zadbaj o siebie i daj się ugościć z bliskimi w najlepszych restauracjach! Zapraszamy wszystkich Gości na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Co nowego?

W Festiwalu weźmie udział blisko 400 najlepszych restauracji z 14 największych aglomeracji w całej Polsce. Grono festiwalowych regionów w tej edycji poszerzyło się o dwa dodatkowe miasta. Po raz pierwszy Goście zarezerwują stoliki w Radomiu i Częstochowie!

Na Lubelskie Restaurant Week odwiedzić będziemy mogli aż 23 festiwalowe Restauracje:

  • Perłowa Pijalnia Piwa,
  • Sueño,
  • 2PI ER, Musi Sushi Resto Bar,
  • NIEZNANA. by IBB Grand Hotel Lublinianka,
  • Niebo i Las – Łubinowe Wzgórze (Nałęczów),
  • Dwór Choiny,
  • The Olive – Hotel Ilan,
  • Małe Indie,
  • 16 Stołów,
  • Kulturalna – Hotel Arche,
  • Insomnia,
  • Legendy Miasta,
  • Bianco – Hotel Luxor,
  • Shani Jani,
  • Od Kuchni,
  • Niepospolita,
  • Za Kulisami,
  • Ansaldo – LubHotel,
  • Loco Taco,
  • MOJO Kuchnia & Przyjaciele,
  • Central Park Family Restaurant,
  • Hotel Mercure.

Podczas wiosennej edycji nie zabraknie debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i o nowe składniki w festiwalowych menu.

Unikalne dania #SpozaKarty

Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

Menu wiosennej edycji zaskakuje! Chefowie wykazali się niezwykłą kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych dań spoza karty bogatych w super składniki takie jak błonnik, antyoksydanty, foliany, witamina D, magnez czy produkty fermentowane! Popis ich umiejętności i talentu zaskoczy, zachwyci, zadba o najlepsze kulinarne wspomnienia wielu Gości oraz ich dobre samopoczucie.

Już sama lektura menu potwierdza, jak starannej selekcji składników dokonali jego autorzy. Jest sezonowo i przede wszystkim zdrowo, stąd sporo nowalijek, owoców i warzyw, w wielu ciekawych odsłonach. Jest bardzo szeroki wybór ryb i owoców morza bogatych w witaminy i składniki odżywcze jak np. białko, cynk czy kwasy omega-3. Wśród nich: okra, dorsz, halibut, sandacz, czy pstrąg, ośmiornice, krewetki, małże i kalmary. Jest polska dziczyzna i najlepszej jakości wołowina. Propozycje menu są na tyle ciekawe, że trudno będzie dokonać wyboru!

W ofercie festiwalowej tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/ lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 23 marca – 10 kwietnia 2022

Kontakt: [email protected]

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski