Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gęsie udko w winie z ryżem - kandydat do tytułu Wojewódzki Lider Smaku

EP
EP
- To jedno z ulubionych dań mojej szefowej - tak o udku gęsim w winie z gruszką glazurowaną mówi Jarosław Wawer, kucharz z Centrum Szkoleniowo-Wypoczynkowego "Energetyk" w Nałęczowie.

Potrawa bierze udział w konkursie Wojewódzki Lider Smaku, który organizuje Regionalna Izba Gospodarcza. - Jej podstawę stanowi gęsina marynowana w czerwonym winie, rozmarynie i czosnku - wyjaśnia pan Jarosław. - Do tego dochodzi gruszka glazurowana i półdziki ryż - mówi. I dodaje, że danie znalazło się w karcie rok temu i od tamtego czasu cieszy się dużym uznaniem klientów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski