2 z 4
Poprzednie
Następne
Gotuj z Kurierem: Budyń jaglany z jagodami [WIDEO]
Papryka faszerowana
Składniki:
4 papryki, 2 woreczki kaszy jaglanej 2x100 g, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 20 dkg twarogu półtłustego, pieprz, sól, papryka ostra i słodka, 4 ząbki czosnku, olej
Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy, w tym czasie obieramy i rozdrabniamy czosnek, na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Następnie wrzucamy na nią czosnek i szpinak. Po przygotowaniu szpinaku odpowiednio go przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę mieszamy z twarogiem i szpinakiem, doprawiamy pieprzem, papryką i solą. Papryki kroimy na połówki, wycinamy gniazda nasienne, łyżką nakładamy przygotowany farsz. Pieczemy 25 min w temp. 200 st. C.