Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gotuj z Kurierem: Wielkanocne kotleciki [WIDEO]

GB
Dawid Furmanek
Przedstawiamy kolejnych zwycięzców w naszym konkursie kulinarnym „Gotuj z Kurierem”. W kategorii potrawy wielkanocne wygrała Izabela Siwczak.

Jury doceniło jej propozycję na wielkanocne kotleciki. Zwyciężczyni otrzymuje od nas zestaw produktów od firmy Stella Pack oraz kosz upominkowy od firmy E.Leclerc. Poniżej przedstawiamy jej przepis, a na naszej stronie internetowej można już oglądać film z przygotowania dania przez naszego przewodniczącego jury Dawida Furmanka z warsztatów kulinarnych „EATing”.

Drugie miejsce zdobyła Bożena Malinowska za przepis na mazurka czekoladowego z daktylami. Trzecie miejsce przypadło z kolei Juliannie Bednarczuk za propozycję na paschę. Obie panie otrzymują w nagrodę po zestawie produktów od firmy Stella Pack. Dodatkowo, laureatki trzech pierwszych miejsc dostaną kosze niespodzianki z wędlinami oraz wyrobami Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków”.

Przypominamy, że nasza zabawa kulinarna „Gotuj z Kurierem” nadal trwa. Czekamy na propozycje Czytelników „potraw wielkanocnych”. Spośród nadesłanych w przyszłym tygodniu zgłoszeń, jury wybierze trzy zwycięskie propozycje. - W przypadku dań wielkanocnych zachęcamy do nowatorskich prób kulinarnych, aby tradycyjne potrawy nabrały innego blasku - podpowiada Dawid Furmanek.

Do najbliższej środy czekamy na przepisy kulinarne w kategorii „potrawy wielkanocne”. Wraz ze zdjęciem dania, prosimy je wysyłać na adres mailowy: [email protected]. Propozycje można składać również bezpośrednio w siedzibie Kuriera Lubelskiego przy Krakowskim Przedmieściu 10/1.

Wielkanocne kotleciki

Składniki:
0,5 kg pieczarek
2 opakowania ryżu
3 cebule
2 marchewki
olej do smażenia
bułka tarta

Przygotowanie:
Gotujemy ryż i marchewkę. Obraną i pokrojoną cebulę oraz pieczarki szklimy na patelni. Następnie, do ryżu dodajemy startą na tarce marchewkę oraz cebulę z pieczarkami. Z powstałej masy formujemy średnie kotleciki, które otaczamy w bułce tartej i wrzucamy na gorący olej. Nadmiar tłuszczu można odsączyć.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski