MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Są trzy główne przyczyny wzrostu cen mięsa. Po pierwsze,...
fot. Mikołaj Nowacki / Polska Press

Inflacja jest rekordowa, ale ceny w sklepach są jeszcze wyższe: we wrześniu średnio o 24 procent w porównaniu z 2021 rokiem

Są trzy główne przyczyny wzrostu cen mięsa. Po pierwsze, spadek popytu podczas pandemii w latach 2020-2021, zwłaszcza w gastronomii, sprawił, że hodowcy zmniejszyli podaż. Po drugie, rosnące ceny zbóż oznaczają wzrost kosztów pasz. I po trzecie, słaby kurs złotego zwiększa też opłacalność eksportu polskiego mięsa.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Nowej Dębie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Nowej Dębie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Pucku, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Pucku, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia

Ekstraliga rugby. Decydujące starcia i wielkie rozstrzygnięcia