Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GRZYBY PASTERYZOWANE...

Łódzkie. Jak smażyć grzyby? Proste przepisy na grzyby. Najlepsze przepisy na grzyby. Grzyby marynowane, smażone, solone, kiszone

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Kibice Grot Budowlanych wspaniale dopingowali nasze siatkarki. Zdjęcia kibiców

Kibice Grot Budowlanych wspaniale dopingowali nasze siatkarki. Zdjęcia kibiców

Komunikacja miejska rozpoczyna letni sezon. Będą zmiany w kursowaniu autobusów

NOWE
Komunikacja miejska rozpoczyna letni sezon. Będą zmiany w kursowaniu autobusów

Polecamy

Sekrety paryskich podziemi. Co kryje się pod miastem?

Sekrety paryskich podziemi. Co kryje się pod miastem?

W nową kadencję lubelscy radni miejscy wejdą z nowymi dietami

W nową kadencję lubelscy radni miejscy wejdą z nowymi dietami

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!