Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kandydat do tytułu Wojewódzkiego Lidera Smaku: Mostek cielęcy w sosie z maślaków

EP
Dwór Anna
Mostek cielęcy w sosie z maślaków podany z kopytkami to propozycja Dworu Anna z Jakubowic Konińskich.

- Postanowiliśmy zgłosić do konkursu potrawę z cielęciną, bo to mięso wciąż mało popularne i niedocenione w naszym regionie - wyjaśnia kucharz Paweł Szorek. Nim cielęcina trafi na stół jest odpowiednio wcześniej marynowana w świeżych ziołach, m.in. lubczyku i rozmarynie. - Dodajemy do niej sos z maślaków i tradycyjne kopytka - mówi Szorek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski