- Mój piernik piekę według przekazanej przez babcię receptury - zapewnia Anna Sawa. Ważne jest przy tym przestrzeganie dawnych wskazań. - W kulturze żydowskiej takie ciasto jest symbolem dobrobytu, musi więc być słodkie, aromatyczne, a przed upieczeniem lepkie od miodu - tłumaczy pani Anna.
Czy jej wypiek zostanie laureatem konkursu dowiemy się w styczniu przyszłego roku. W ciągu najbliższych miesięcy na łamach Kuriera będziemy prezentować poszczególne wyroby zgłoszone do konkursu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?