Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Gminny Dzień Strażaka w Tymienicy Starej. Był apel i msza święta [ZDJĘCIA]

NOWE
Gminny Dzień Strażaka w Tymienicy Starej. Był apel i msza święta [ZDJĘCIA]

Wystawa prac Ryszarda Horowitza w Galerii Poziom 4. Filharmonii [ZDJĘCIA]

NOWE
Wystawa prac Ryszarda Horowitza w Galerii Poziom 4. Filharmonii [ZDJĘCIA]

Polecamy

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

Najnowszy ranking ATP. Gdzie jest Hubert Hurkacz?

ORLEN Wisła Płock zdobyła ORLEN Puchar Polski! Industria Kielce na kolanach

ORLEN Wisła Płock zdobyła ORLEN Puchar Polski! Industria Kielce na kolanach

Iga Świątek bije kolejne rekordy. To już 102. tydzień! Polka goni Justine Henin

Iga Świątek bije kolejne rekordy. To już 102. tydzień! Polka goni Justine Henin