Co tydzień, w piątkowym wydaniu naszej gazety, będziemy ogłaszać nazwę danej kategorii kulinarnej. Z jej zakresu będziemy oczekiwać na przepisy i zdjęcia przyrządzonych przez Państwa potraw. Następnie, również co tydzień, kapituła konkursu wyłoni z nadesłanych propozycji cztery najlepsze przepisy, które zostaną opublikowane w piątkowym Magazynie Kuriera.
Co tydzień, autorzy zwycięskich potraw otrzymają nagrody w postaci koszy z upominkami od partnerów konkursu. - Jury będzie wyłaniać zwycięzców, biorąc pod uwagę pomysłowość i kreatywność przepisów. Zachęcamy do eksperymentów kulinarnych - mówi Dawid Furmanek, bloger kulinarny z Lublina, który prowadzi warsztaty gastronomiczne. Dodatkowo, kucharz ugotuje jedną, wybraną potrawę według przepisu naszego Czytelnika. Redakcja Kuriera sfilmuje kamerą cały proces gotowania. Dzięki temu, na naszej stronie internetowej będzie można podpatrzyć, jak gotuje profesjonalista oraz zobaczyć rezultaty jego pracy.
Obecnie, czekamy na pomysły, jak przyrządzić drób. Termin nadsyłania przepisów w tej kategorii mija 23 września, w środę o godz. 11. Zwycięzców poznamy 25 września, w piątek.
Zbieramy także przepisy w następnej kategorii, czyli "ryby i owoce morza". Na te zgłoszenia czekamy do 30 września.
Przepisy wraz ze zdjęciem dania można wysyłać na adres [email protected]. Propozycje mogą być również dostarczone bezpośrednio do redakcji Kuriera Lubelskiego przy Krakowskim Przedmieściu 10/1 w Lublinie.
Konkurs potrwa do 25 listopada. Partnerami akcji są supermarkety Stokrotka oraz firma Stella Pack SA.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?