Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Parada motocykli w Dzień Flagi w Grębowie. Zobacz zdjęcia!

Parada motocykli w Dzień Flagi w Grębowie. Zobacz zdjęcia!

Strażacka interwencja przy... paczkomacie. Było podejrzenie ładunku wybuchowego

Strażacka interwencja przy... paczkomacie. Było podejrzenie ładunku wybuchowego

Polecamy

Wszystko, co musisz wiedzieć o sadzeniu dalii. Sprawdź!

Wszystko, co musisz wiedzieć o sadzeniu dalii. Sprawdź!

Siedem osób poparzonych biopaliwem podczas imprezy. Jedna osoba w stanie ciężkim

Siedem osób poparzonych biopaliwem podczas imprezy. Jedna osoba w stanie ciężkim

Majowe wydarzenia kulturalne. Koncert Grzegorza Turnaua i spektakl "O Mało Co..."

Majowe wydarzenia kulturalne. Koncert Grzegorza Turnaua i spektakl "O Mało Co..."