Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w lubelskim Orient Express

JSZ
Magda Gessler na lubelskim Starym Mieście
Magda Gessler na lubelskim Starym Mieście Barbara Wójtowicz
Słynna restauratorka Magda Gessler pomaga kolejnej lubelskiej restauracji. Owocem działań ekipy ,,Kuchennych Rewolucji" ze stacji TVN jest nowy ,,Orient Express" przy ulicy Złotej na Starym Mieście.

- Dzięki zmianom lublinianie będą mieli okazję zasmakować w kuchni jakiej dotąd nie można było spróbować w mieście - zachwala Robert Michnowicz, właściciel lokalu. - Menu nawiązuje do dań serwowanych w pociągu Orient Express, gdzie gotują najlepsi francuscy kucharze - uchyla rąbka tajemnicy.

O efektach pracy Magdy Gessler i jej ekipy pierwsi klienci mogli przekonać się dziś, podczas oficjalnej kolacji. Co prawda lokal był czynny tylko dla wybranych, ale wszyscy smakosze mogą go odwiedzić od piątku.

Materiał filmowy dokumentujący lubelskie rewolucje, będzie można obejrzeć w TVN jesienią.


Nasze serwisy:
Serwis gospodarczy - Wybierz Lublin
Serwis turystyczny - Perły i Perełki Lubelszczyzny
Serwis dla fanów spottingu i lotnictwa - Samoloty nad Lubelszczyzną
Miasto widziane z samolotu - Lublin z lotu ptaka
Nasze filmy - Puls Polski


Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!

Wideo

Komentarze 27

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

z
zasady
Kudly należy związać lub przykryć chustka fartuch noszą panie gotując w domu a w gastronomii obowiązkowo i nie chodzi tu o kreacje lecz o odrobinę higieny przed wejściem do WC powinien być wieszak co umożliwi fartuch zostawić na zewnątrz trochę czytałam o p.Gessler na pewno zna sie na gotowaniu ze reklama a gdzie jej teraz nie ma da sie wybaczyć i jeśli program jest reżyserowany to dbając o opinie jak by się zdawało ta pani powinna dbać choć by ze względu na własne lokale ja przy niej taka malutka dawna absolwentka TG nie zgodziła bym sie na granie roli agresywnej baby rzucającej pod nogi personelu talerzy to wstrętne chamskie i za chwilę pokazuje sie ta pani jako wyrozumiała psycholog dbająca o ludzi to wszystko jest wstrętne a liczyłam na mądry pouczający program juz nie oglądam . W moich oczach i wiem ze nie tylko to kiepska komedia pozostawiają a niesmak jak pewnie potrawy w tak wzorcowo prowadzonych jej restauracjach szkoda.
j
ja
Wiadomo ze goscie sa podstawieni ,moja znajoma jadla za darmo,za pozytywna opinie oczywiscie.,
d
df
Prostaki zapraszają Magdę licząc na mały remoncik kosztem tvn plus jakieś niezłe przepisy i oczywiście reklamę....mija kilka tygodni i dalej karmią mrozonkami, badziewiem bo przecież trzeba kasę robić na leszczach... Czarcia Łapa w porównaniu z nimi to mistrzostwo świata.... Magia jest ok i Mandragora też ujdzie.... Ale Orient to badziew....Robercik strasznie się spasles ale nadal sympatyczny gość. Nie rób tanizny pls
w
wika
No i zepsuła durna baba Antykwariat, z Orient Expressu zniknęło pyszne sushi... Niech lepiej zajmie się swoimi restauracjami, do których lepiej nie zaglądać, bo kelner obsłuży z fochem i przyniesie gumowe polędwiczki w sosie ąę, a zedrze jak za nie wiadomo co.
e
ea
Zgadzam się, świeżo po rewolucjach byłam gościem w Czarcie na obiedzie weselnym. To co tam skosztowałam, bo najeść się tym nie dało ze względu na odpychający i nieświeży wygląd długo, długo dało mi znać o sobie zgagą i rewolucjami jelitowymi. Był maj, było gorąco a jakość z pewnością zastanawiała nie tylko mnie ale i resztę znajdujących się tam gości. Rosół, który powinien zachęcać do zjedzenia nie nadawał się nawet na przełknięcie, był bezpłciowy, smakował jak zlewka, zimny, z twardym makaronem i i suszoną marchewką. Tort został podany ciepły, rozpadający się z przegrzania, wielu gości odmówiło zjedzenia go, nie narażając się tym samym na zatrucie. Nie wspomnę o kelnerkach, których wciąż brakowało, podobnie jak ich kultury przy nalewaniu wina, które to rozlewały z wielką łaską nie tylko do kieliszków ale i na obrus. Koszmar, nigdy ani ja ani moja rodzina nie byliśmy na gorszym weselu, a koszty były nie małe. Pani Gie... jest tylko i wyłącznie wytworem masowym, który jak większość takich tworów powinna być trzymana w zamknięciu z całą ich świtą aby nie pozwolić zmienić im się w stwory, utrudniającymi życie zwykłym normalnym ludziom. Nie rozumiem rónież restauracji, które tracą tą prawdziwą renomę a nie ulepioną brudnymi rękami telewizji, na którą powinny pracować a nie czekać brzuchem obwiązanym również brudnym fartuchem do góry. Jedna wielka pomyłka.
m
mania
rewolucji nie robi Geslerowa tylko sztab ludzi, gwiazda przyjeżdża odegrać tylko scenki ze scenariusza który od nich dostanie jest w lokalu raptem kilka godzin na grania potem spada i idzie kase trzepać gdzie indziej.
J
JH
POLECAM 'ULGIGS' NA WZDĘCIA I TRAWIENIE.TO CUDOWNE ANTIDOTUM ,ZWŁASZCZA PO KUCHENNYCH REWELACJACH M.G.
P
Pysia
Chodzi o przyprawy PRYMAT ale w pełni się zgadzam.
P
Pysia
Swego czasu jak Pani Gessler miała tzw.restauracje na ul.Kościuszki w Lublinie,to nie miała tam nawet zaplecza sanitarnego (na podwórku stał TOI - TOI), a jak zostały resztki na talerzu to kazała je zbierać do forszmaków i bigosów. Pracowałam u niej jakiś czas i wiem jakie ona praktyki stosuje.
a
as
Byłem tam tylko raz. Wchodzimy z koleżanką do jednej sali, siadamy przy stoliku. Nagle podbiega kelner i wygania nas mówiąc, że jest rezerwacja. Oczywiście brak jakiejkolwiek informacji o tym, że stolik jest zarezrewowany. Siadamy przy innym stoliku i zamawiamy kawę, a tu kolejny Zonk! Kelner informuje nas, że musimy zamówić coś do jedzenia! ??? Konsternacja! Przypomniał mi się film "Miś", gdzie w kawiarni "WZetka" była obowiązkowa dla wszystkich klientów. Podziękowaliśmy i zmieniliśmy lokal na jakiś bardziej przyjazny.
j
ja
Więc po jaką cholerę tę silikonową dzidzię zapraszają? Co to za przedsiębiorcy, którzy pozwalają robić z własnych firm komercyjną rozrywkę dla prostaczków? Od fachowego doradztwa są osoby kompetentne, które pracują sumiennie, rzetelnie i bez rozgłosu ale za takie usługi niestety trzeba płacić - bywa, że niemało... Zachciało się Czereśniakom darmowej reklamy - to mają co chcieli, wcale ich nie żałuję...;)
v
veronica
w tej chwili jej "rewolucje" przynosza restauratorom więcej szkody niż pożytku... żadna to reklama wręcz przeciwnie. Wiele lokali baaaaardzo dużo traci po jej wizytach,a i ona sama g*** (poslugując się jej językiem) wnosi.
.
Oh już biegnę sprawdzać!!! Tylko skończę się masturbować to tym EXTRA NEWSIE!!!!
S
Smakosz ;)
Sam jesteś tłumok i spier...aj pod budę z kebabem.
M
Marcin
I co z tych rewolucji. Byliśmy z żona i dziećmi w "Karczmie Nałęczowskiej" która to miała się zmienić nie do poznania po owych rewolucjach, a jest gorszy pierd..nik niż przed. Na łaskawe przybycie kelnerki aby złożyć zamówienie czekaliśmy( po dwukrotnym zwróceniu uwagi) 'zaledwie' 55 minut. Po czym usłyszeliśmy, że niestety ale nie ma tego co chcemy. Próba doproszenia się napojów również nie przyniosła efektu, musiałem sam się pofatygować do baru i tam odstać jeszcze swoje (gdyż nie byłem w tej sytuacji odosobniony). Ludzie przyjeżdżają do tych miejsc bo myślą że stało się tam nie wiadomo co .....a tu jest jak zawsze.

W "Czarciej łapie" jest może lepiej niż było, chociaż patrząc na ceny tych dań po rewolucjach wole iść np do Biesów.
Dodaj ogłoszenie