Obrzydlistwa rodem z PRL. Dziś już nikt tego nie je!
Szpinak jak krowi placek, mleko z kożuchem, kotlety z mortadeli, zupa owocowa, ozorki w sosie chrzanowym… Obrzydlistwo! W czasach PRL jedliśmy różne dania, na...
U cioci na imieninach, czyli kultowe przekąski PRL
Sałatka jarzynowa, zimne nóżki, jajka w majonezie, koreczki z kiełbasy i żółtego sera, sos tatarski i obowiązkowo paluszki w szklance – oto kultowe przekąski na...
Spożycie tego tatara może prowadzić do krwotocznego zapalenia okrężnicy!
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed wieloma produktami, które mogą być groźne dla Twojego zdrowia. Najnowsze ostrzeżenia GIS z 24 kwietnia 2024 roku...
Najlepsze śniadania w lubelskich restauracjach. Zobacz, gdzie warto się wybrać
Rodzinne śniadania na mieście stanowią coraz silniejszy trend, a Polacy spożywają śniadanie poza domem, również ze swoimi pociechami. To świetny sposób na...
Restaurant Week 2024. W "Za Kulisami" zachwyca nie tylko menu, ale też obsługa
Wiosenna edycja Restaurant Week 2024 dobiega końca – już tylko do 24 kwietnia będzie mieszkańcy Lublina będą mogli wybrać się do jednej z 20 restauracji...
Festiwal Foodtrucków przyciągnął tłumy smakoszy. Zobacz zdjęcia
Za nami prawdziwe kulinarne szaleństwo. Ostatni weekend (19-21 kwietnia) parkingiem przy Arenie Lublin ponownie zawładnęły Food Trucki! To wyjątkowa okazja, by...
Burger, belgijskie frytki, a może coś azjatyckiego? Food trucki karmią przy Felicity!
W ten weekend park pod centrum handlowym Felicity Lublin przy Al. Witosa wypełniły zapachy i smaki z całego świata. A to wszystko za sprawą food trucków, które...
„Neapol. Łakomym okiem” to przewodnik smakowity. Ze scudetto SSC Napoli w tle
Jako fan futbolu nie mogłem rozpocząć lektury tej książki od innego rozdziału niż tego poświęconego SSC Napoli. I spotkała mnie niespodzianka nie lada. Otóż...
Chrupiąca sałatka z rzodkiewką, tuńczykiem i jajkiem. Trudno się oderwać
Mam dla ciebie przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkiem, którą z powodzeniem możesz przygotować na lekki obiad czy kolację. Jest pyszna, sycąca i pożywna....
Sposób na słodycze w PRL-u. Pamiętasz te desery? [PRZEPISY]
W czasach PRL niełatwo było kupić słodycze w sklepach. Gospodynie i gospodarze domu radzili sobie więc innymi sposobami. Posiadając w domu zaledwie kilka...
Food trucki znów przyjadą do Lublina. Międzynarodowej kuchni spróbujemy pod Areną
W najbliższy weekend do Lublina ponownie przyjadą Food Trucki. To doskonała okazja dla tych, którzy uwielbiają odkryć nowe smaki. Sprawdź, co dokładnie czekać...
Polskie danie w rankingu 10 najlepszych potraw świata! Sprawdźcie TOP przysmaków
Jedzenie to nie tylko konieczność, ale też przyjemność i przygoda. Kuchnia zbliża ludzi, niezależnie od kultury, religii czy szerokości geograficznej. Zwłaszcza...
Wiosenna edycja Restaurant Week. Spróbowaliśmy dań przygotowanych w "Arte Del Gusto"
Jedno z najbardziej popularnych wydarzeń kulinarnych wróciło z wiosenną edycją. Ideą Restaurant Week jest „zero waste” oraz promocja lokali gastronomicznych,...
Syrop z buraków na wzmocnienie odporności
Jak zrobić syrop z buraka? Przepis na syrop z buraków na odporność. Burak jest bogaty w mikroelementy i witaminy. Sprawia to, że to skromne warzywo jest...
Słodka historia miasta. Tak wyglądała Krakowska Fabryka Cukrów i Czekolady
Adama Piaseckiego nazywano, nie tylko w Krakowie, "królem czekolady". To on założył w 1910 roku Krakowską Fabrykę Cukrów i Czekolady, która dała początek...
Dziś obchodzimy Światowy Dzień Czekolady. Poznaj 8 powodów, dla których warto ją jeść
Ponad 60 proc. Polaków deklaruje, że je czekoladę przynajmniej raz w miesiącu. Jak się okazuje, może wyjść im to na zdrowie. Jeśli chcesz poznać jej prawdziwe...
Wiosenna edycja Restaurant Week w Pizza Lover. Zdjęcia oraz opis dań
Wiosenna edycja Restaurant Week trwa w najlepsze. Tym razem autorskiego menu mieliśmy okazję spróbować w restauracji Pizza Lover.
Ziemniaki polskie czy greckie? Na młode trzeba poczekać, najpierw wczesne
Młode ziemniaki, jajko sadzone i kefir. Brzmi jak idealny obiad, prawda? Ten zestaw będzie obowiązkowym daniem wschodzącego lata. Wielu z nas gubi się jednak w...
Trwa wiosenna edycja Restaurant Week. Wybraliśmy się do restauracji przy Prusa 8
Trwa wiosenna edycja Restaurant Week w Lublinie. Jego główną ideą jest nie tylko filozofia kulinarnego „zero waste”, ale przede wszystkim promocja lokali...
Znamy ulubione restauracje lublinian. Sprawdź, zwycięzców konkursu Pyszne.pl Awards
Już po raz kolejny rozdano statuetki Pyszne.pl Awards. O zwycięstwie decydowali użytkownicy jednego z najpopularniejszych serwisów do zamawiania jedzenia....
Wiosenna edycja Restaurant Week 2024. Wypróbuj jedzenie, które wyznacza trendy
Wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week została ogłoszona pod hasłem „Food News Good News”. Smakosze oryginalnych posiłków mogą rozsmakować się w specjalnie...
Święconka wielkanocna to 7 pokarmów. Co symbolizują? To włóż do wielkanocnego koszyka
Święconka (w niektórych miejscach Polski nazywana święcone) to pokarmy, które w Wielką Sobotę zanosimy w koszyczku wielkanocnym do kościoła. Święcenie pokarmów...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 19 godzin temu w kategorii Taxi
Dodano 2 dni temu w kategorii Cukiernia
Dodano 2 dni temu w kategorii Hotel dla zwierząt
Dodano 6 dni temu w kategorii Meble biurowe