Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GRZYBY PASTERYZOWANE...

Łódzkie. Jak smażyć grzyby? Proste przepisy na grzyby. Najlepsze przepisy na grzyby. Grzyby marynowane, smażone, solone, kiszone

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Piękny koncert Pawbeatsa w Bydgoszczy. Hala wypełniona po brzegi - zobaczcie zdjęcia

Piękny koncert Pawbeatsa w Bydgoszczy. Hala wypełniona po brzegi - zobaczcie zdjęcia

Spore zainteresowanie wyjazdami na majówkę nad Mazury

Spore zainteresowanie wyjazdami na majówkę nad Mazury

Polecamy

Blamaż Biało-Czerwonych na ME. Brak medalu w judo

Blamaż Biało-Czerwonych na ME. Brak medalu w judo

Iga Świątek przepełniona dumą. ''To był najlepszy mój mecz w tym roku''

Iga Świątek przepełniona dumą. ''To był najlepszy mój mecz w tym roku''

Turniej WTA w Madrycie. Iga Świątek poznała rywalkę w 4. rundzie

Turniej WTA w Madrycie. Iga Świątek poznała rywalkę w 4. rundzie