Magda Gessler w Karczmie Ordynat w Wielączy koło Zamościa. Jak zakończyły się „Kuchenne rewolucje" na Roztoczu?

RED
Znana restauratorka i osobowość telewizyjna, Magda Gessler we wrześniu tego roku zawitała na Roztocze. Nagrywała tam kolejny odcinek swoich „Kuchennych rewolucji". Mogliśmy go obejrzeć w czwartek. Czy metamorfozę można zaliczyć do udanych? Sprawdźcie.

Gessler wybrała z karty m.in. flaki wołowe. - Dobre i bardzo węgierskie. Dużo papryki - skomentowała restauratorka. Potem jadła kaczkę. - Wygląda okrutnie, pachnie ładnie - oceniła Gessler. - Buraczki są najgorsze jakie w życiu jadłam - dodała.

Gessler spróbowała też placka karczmarza z boczkiem i kiełbasą. - U Ordynata jest bardzo niesmaczna interpretacja miejscowej kuchni - podsumowała restauratorka.

Gwiazda TVN postanowiła też sprawdzić czy w restauracji jest czysto. Jej uwagę przykuły przede wszystkim zasuszone kwiaty i kłosy zbóż służące jako dekoracja lokalu. Gessler miała zastrzeżenia, że jest na nich mnóstwo kurzu.

Restauratorka postanowiła też przyjrzeć się atmosferze jaka panuje w lokalu. Nie spodobało jej się, że właściciel restauracji odnosi się bardzo oschle do swojej żony, która również pracuje w Karczmie. - W tym miejscu nie ma zespołu. Jest król i jego podwładni - tłumaczyła gwiazda „Kuchennych rewolucji".

Karczma Ordynat po rewolucji

Po sugestii Gessler Karczma Ordynat zmieniła nazwę na Malinowa Spiżarnia. Do menu zostało wprowadzone m.in. danie z bażanta. Zmienił się też wystrój dawnej Karczmy. Ze ścian zniknęły zasuszone kwiaty i staromodne ozdoby. To niezbyt podobało się właścicielowi lokalu. - To jest rewolucja. Głowy muszą spaść - komentował z przekąsem. Goście natomiast bardzo chwalili nowy wygląd lokalu i zmiany w karcie dań.

- Czasami trzeba zaryzykować - stwierdził na zakończenie "Kuchennych rewolucji" właściciel lokalu. Siedem tygodni później Gessler ponownie odwiedziła restaurację. - Nie podoba mi się ta karta. Jest za ciężka - stwierdziła restauratorka sięgając po menu. Spróbowała m.in. barszczu który wprowadziła do karty dań. - Naprawdę klasa. To jeden z najlepszych barszczy jakie jadłam w Polsce - oceniła Gessler. Chwaliła też potrawę z bażantem.

Gwiazda TVN podpytywała następnie załogę czy zmieniła się atmosfera w pracy. - Szef inaczej odnosi się do żony. Polepszyło się - zapewniała jedna z pracownic. - Są jeszcze spłoszeni, przestraszeni. Ale może mój zachwyt nad barszczem i bażantem doda im skrzydeł - podsumowała Gessler.

ZOBACZ TEŻ: Zwiastun „Kuchennych rewolucji" w Karczmie Ordynat

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 14

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

ł
łoś
Jedno wiem na pewno - jeżeli gdzieś pojawia się jakaś gessler to ja tam nie pójdę.
a
antygnIDA
My Polacy powinniśmy zreflektować jakie są tu nazwiska najważniejsze bo inaczej nam betar reaktywują . Już na Anielewicza nie mówią o naszym Kraju Polska tylko wymyślili sobie jakiś polin
a
antygnIDA
My Polacy musimy zmądrzeć i uzmysłowić sobie które tu nazwiska są najważniejsze bo inaczej
ci ze "sławnymi" nazwiskami betar nam tu reaktywują. Na Anielewicza już nie mówi się Polska tylko jakieś tam polin
J
Ja JUS
Ona co najwyżej może restauratorów dokształcić jak narobić długów
k
kałakoł
Ja już tam nie zawitam a byłem co najmniej trzy razy w miesiącu. Jeżeli będę miał świadomość że ta baba trzepała tam swoją sierść do garnków to mnie coś tam.
Nie wiem czemu ale smak jaki mi się z nią kojarzy to jądra dzika z sałatką z czarnej rzepy
g
gość
No to po karczmie
o
ole
:)
S
Smakosz regionalny
Próba zrobienia reklamy chyba się nie udała , chyba że wyrobów regionalnych.
Potrawa z bażanta - dla ilu klientów ?
Inne dania zniknęły w tle , a te były ciekawe i smaczne.
Nowy wystrój odpustowy , poprzedni miał klasę.
Moim zdaniem właściciel restauracji powinien rozwiązać co najmniej
3 problemy :
1. Dobór załogi - kelnerki i kuchnia
( czas oczekiwania na potrawy za długi , coś zgrzyta między nimi)
2. Wprowadzić proste i stosunkowo tanie dania obiadowe ( mniejsze porcje )
oparte na pieczonym i duszonym mięsie , rybach , wszelkiego rodzaju
pierogi i kluski.
3. Poszerzyć , o ile jest to możliwe parking , w tygodniu na obiady zjawić
się mogą przede wszystkim kierowcy w trasie przejeżdżający tą drogą.
M
Monika
duzo rzeczy Magda Gesler jeszcze sie nie dowiedziala... ale niestety kelnerki tez sie nie wychylaly zeby co kolwiek powiedziec... dla mnie ten Pan nigdy sie nie zmieni... wobec swoich pracownikow i wobec nawet swojej zony....On zawsze bedzie myslal ze nie ma lepszego szefa na Lubelzczyznie jakim jest Pan Darek,,,,, Kuchenne rewolucje ? moze cos i mu pomogli ,ale rowniez ludzie nie sa slepi ze co raz zmieniaja sie osoby pracujace w Karczmie... tyle n moj temat .. ;)))
T
True
Jadłem tam 2 lata temu i było smacznie ! powątpiewam w te ... rewolucje.
m
miś
wracając z zoo zajechaliśmy coś zjeść,nieświadomi,że to po rewolucji zasiedliśmy w na pół pustej sali a pani kelnerka oświadczyła iż na jadło należy poczekać ok2godz.W tym czasieudało nam się dotrzeć do Lublina i ugotować obiad
s
smakosz
Byłem drogo i niema szału - to ich nie uratuje
M
MJk
Gesslerowa tom kocmołuch tylko z kasą ,która i tak odda 700 tyś sąd zasądził że ma oddać .To zwykła kucharka nic więcej żeruje na nazwisku i tylko tyle albo aż tyle .
k
kubeba
I co majtki po nich pobrudziła ?
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski
Dodaj ogłoszenie