Składniki, które sprawiają, że torcik Alicji Wójcik jest wyjątkowy, to wiśnie oblane alkoholem, czekolada i orzechy krojone w makaroniki. - Większość cukierników miele orzechy. Nasz sposób krojenia sprawia, że smak ciasta jest niesamowity - tłumaczy współwłaściciel Ryszard Woźniak. - "Pijane wiśnie" świetnie komponują się z orzechami, tworząc tym samym doskonały i niepowtarzalny smak i aromat. Ciasto jest niezwykle lekkie i delikatne.
Tort wypiekany jest w cukierni od czterech lat. Od początku cieszył się dużym zainteresowaniem, głównie wśród klientów urządzających wesela, komunie i wystawne przyjęcia. Jak zapewnia cukiernik, każdy, kto choć raz spróbuje tego tortu, sięga po niego po raz kolejny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?