7 z 13
Poprzednie
Następne
MISTRZOWIE SMAKU Prezentujemy liderów plebiscytu w poszczególnych kategoriach [GALERIA]
Daniel Żur, Figa z Makiem, Zamość
Kategoria: Kucharz Roku
Daniel Żur zawód kucharza wybrał przypadkowo. Ten przypadek, okazał się jednak strzałem w 10. - Moje pierwsze kroki w gastronomii stawiałem w hotelu Dworek Szczepańskich na Śląsku – mówi. To ciekawa praca, ale towarzyszy jej ogromny stres. - Potrzeba wiele uporu i samozaparcia, żeby pracować wtedy, kiedy inni się bawią. Moja rada dla osób, które zaczynają pracę na tym stanowisku, brzmi: przemyślcie waszą decyzję dobrze, bo albo będziecie robić na 100 procent, albo to nie jest miejsce dla was. Dodajmy, że nasz kandydat do tytułu Kucharz Roku uwielbia kawę i jest smakoszem wszystkich potraw. Bo po co się ograniczać!