2 z 7
Poprzednie
Następne
Na Dzień Kobiet wypróbuj wyjątkowe przepisy niezwykłych kobiet. Czekolada Fridy Kahlo czy kurczak Sophii Loren? Wybierz sama
Gorąca czekolada z przyprawami Fridy Kahlo
Od lewej: Marianne Pfeffer Gjengedal jako Frida Kahlo
Składniki:
600 ml mleka
100 g dobrej gorzkiej czekolady, posiekanej
1/2 laski wanilii
Szczypta chili
Szczypta cynamonu
Szczypta soli
Śmietanka kremówka
Przygotowanie:
1. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob nasionka.
2. Nasionka i laskę umieść w garnku wraz z mlekiem i przyprawami.
3. Podgrzej, dodaj czekoladę i zamieszaj do rozpuszczenia.
4. Wyjmij laskę wanilii.
5. Podawaj z lekko ubitą śmietanką, możesz też posypać cynamonem.