Najstarsze ciasto w Lublinie

Materiał partnera
Tajemnica 100-letniego ciasta tkwi w niezmiennej recepturze
Tajemnica 100-letniego ciasta tkwi w niezmiennej recepturze mat. nadesłane
Cukiernia Vanilla umiejętnie łączy polskie receptury z nowoczesnymi trendami. Kruche napoleonki, chrupiące wenecjanki, intensywnie czekoladowy torcik borówkowy i puszyste drożdżówki dumnie prezentują się obok tortu lawendowego czy tradycyjnego sernika wiedeńskiego.

- Dla tych słodkości nie warto liczyć kalorii. Ale jest coś jeszcze. W cukierni Vanilla możecie wypróbować ciasta o ponad stuletniej recepturze. Tylko u nas klienci mają niepowtarzalną okazję do wypróbowania tego klasyka - mówi Sylwia Zielonka, manager Cukierni Vanilla. - Jest to rzemieślnicza, wieloetapowa praca - dodaje pani manager.

Tajemnica smaku CIASTA STULETNIEGO tkwi w zachowanej do dziś, niezmiennej od ponad 100 lat recepturze. Ciasto zbudowane jest na bazie orzechów, bez użycia mąki, wzbogacone nutą alkoholu, który idealnie podkreśla jego smak. Z uwagi na to, że ciasto jest beż użycia mąki idealnie nadaje się dla osób, które nie tolerują glutenu.

Więc jeśli nie mieliście jeszcze okazji spróbować tego niepowtarzalnego ciasta, koniecznie musicie wybrać się do kawiarni lub cukierni Vanilla przy Krakowskim Przedmieściu 12.

Serdecznie zapraszamy

Cukiernie Vanilla na terenie Lublina:

  • Krakowskie Przedmieście 12
  • Koncertowa 4D
  • CH Plaza 3 piętro

Przygotuj swój turystyczny biznes na sezon

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie