Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Finał konkursu za nami (ZDJĘCIA)

Redakcja
W niedzielę w Stężycy (pow. rycki) na Wyspie Wisła odbył się finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”. Wśród atrakcji znalazł się m.in. kiermasz, pokazy kulinarne i koncerty muzyki ludowej.

Wyniki konkursu gastronomicznego (nagrody marszałka wojewodztwa lubelskiego):
I miejsce: Hotel "Montis&Spa" z Poniatowej za zupę chmielową oraz żeberka wieprzowe na kaszy z dutkami
II miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Janowic za barszcz biały z kapusty kiszonej oraz zawijoki janowickie
III miejsce: Klub Aktywnych Kobiet ze Stężycy za zupę zarzucankę oraz bęcwoły
Wyróżnienie: Stowarzyszenie Kobiet "Rogowianki" z Rogowa za borszcz na serwatce z kartoflami oraz piecune brzęcki

Nominację to tytułu "Perła 2016" wręczanego jesienią podczas targów "Polagra" w Poznaniu otrzymały potrawy z hotelu "Montis&Spa". 

Bądź na bieżąco. Polub nas na Facebooku! 

 

 

 

 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski