Hotel stanowi swoisty informator o naszym mieście, a zarazem jest jego doskonałą wizytówką. Dlaczego?
-W naszym hotelu na każdym kroku spotykamy się z lubelskimi legendami. Dla właściciela bardzo ważne było właściwe wkomponowanie bryły obiektu w strukturę miasta oraz rozpoczęcie procesu rewitalizacji okolic Probostwa W momencie, kiedy powstał pomysł na budowę hotelu, pierwszą myślą było to, że hotel będzie zachęcał do poznania naszego wyjątkowego miasta oraz pozostania w nim jak najdłużej - mówi Paulina Pukaluk Zastępca Dyrektora Generalnego Hotelu.
Właściciele, pracownicy i projektanci zadbali o to, aby w hotelu można było spędzić miłe chwile. - W przypadku ibis Styles w Lublinie zabieramy gości w podróż śladami miejskich legend, wprowadzając elementy i detale nawiązujące do poszczególnych opowieści – mówi Kama Kowacz z firmy Tremend Sp. z o.o. Sp.k. odpowiedzialnej za projekt wnętrza hotelu i restauracji.
Restauracja to nie tylko wystrój. To przede wszystkim smaki i uczta dla zmysłów, Zaglądając w menu możemy wybrać dania kuchni regionalnej w nowoczesnym wydaniu.
- Do przygotowania potraw wykorzystujemy najlepsze, regionalne składniki. W naszej karcie znalazły się dania, które nie występują w innych lubelskich restauracjach - mówi Łukasz Oroń, szef kuchni Legend Miasta.
W menu znajdują się propozycje nawiązujące do nazwy restauracji. W karcie pojawia się tajemniczy skarb sałatkę z herbem w tle. czy ananasa złotniczanki.
Dysponujemy 114 komfortowymi pokojami, w których jednocześnie możemy przyjąć 227 Gości.
- W trosce o komfort wypoczynku w naszym hotelu każdy pokój wyposażony jest w wyjątkowe łóżko Sweet Bed zaprojektowane specjalnie dla ibis Styles” – zachwala Pani dyrektor.
Pomimo tego, że pokój w hotelu 3-gwiazdkowym musi spełniać określone standardy, to także tu udało się przemycić elementy lubelskich legend. - Pokoje na każdym piętrze różnią się od siebie. W jednym goście kroczą pomiędzy ławicą ryb, w innym zasypiają pod koroną drzewa niczym książę Leszek Czarny, zaś w kolejnym wypatrują córki złotnika w oknie – podkreśla Kowacz.
Wystrój hotelu zdobył niejedną nagrodę w międzynarodowych konkursach. „Projekt hotelu został wyróżniony w konkursie A’Design Award & Competition zdobywając Silver A’design Award w kategorii Interior Space and Exhibition Design 2019-2020. Dodatkowo hotel dostał się na shortlisty dwóch konkursów: Property Design Awards 2020 w kategorii Design – Wnętrza: Hotel oraz w konkursie Global Award in The International Hotel and Property Awards 2020 w kategorii Lobby/Public Areas.
- W tym drugim czekamy niecierpliwie na finalne wyniki – mówi Kama Kowacz To nie wszystkie zaskakujące elementy tego wyjątkowego miejsca, ale do odkrycia ich wszystkich zapraszamy do osobistego odwiedzenia Hotelu i restauracji.
Mount Everest cały czas rośnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?