Na targach ślubnych "BRIDE" w Dubaju szczególną uwagę zwiedzających przyciągała jadalna panna młoda o wartości miliona dolarów. Tort w kształcie, czy raczej o kształtach kobiety odzianej w suknię ślubną to autorski projekt angielskiej projektantki mody Debbie Wingham.
Najsłodsza panna młoda na świecie ma 183 centymetry wzrostu i waży 120 kilogramów. Wykonana została głównie z 50 kilogramów ciasta francuskiego z kremem oraz 20 kilogramów czekolady, której użyto do wymodelowania tortu.
Gdyby na cieście i kremie się skończyło, cena mogłaby się wydawać nieco wygórowana, ale w tym wypadku dostajemy coś jeszcze - 1000 pereł oraz pięć trzykaratowych diamentów (każdy o wartości około 200 tysięcy dolarów).
Wyjątkowość tortu nie uchroniła go jednak przed naturalnym przeznaczeniem weselnego przysmaku. Panna młoda została pokrojona i zjedzona przez uczestniczki targów.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.