Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Marty Góry...
fot. 123 rf

Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Marty Góry

Składniki
1 kg porzeczek czarnych lub czerwonych
1,5 szklanki zimnej wody
1 kg cukru

Wykonanie
Porzeczki opłukać i obrać z szypułek. Dodać wodę, zagotować i gotować ok.10 minut. Odcedzić na sicie naciskając, aby uzyskać jak najwięcej soku.
Sok wyciśnięty z porzeczek zagotować, dodać 1 kg cukru na 1 litr soku gotować jeszcze 10 minut (czarne porzeczki) lub 20 minut (czerwone porzeczki). Całość jest płynna. Wlać do wyparzonych słoików, zakręcić, postawić do góry dnem aż wystygną ( można też zapasteryzować).

Zobacz również

Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego O Złote Jabłko. Była rywalizacja [ZDJĘCIA]

Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego O Złote Jabłko. Była rywalizacja [ZDJĘCIA]

Lubaczów wygrał w Głogowie i wskakuje na fotel lidera

Lubaczów wygrał w Głogowie i wskakuje na fotel lidera

Polecamy

Ostrzyca Proboszczowicka: jak wejść na niezwykły „polski wulkan”?

Ostrzyca Proboszczowicka: jak wejść na niezwykły „polski wulkan”?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź

Czy na działce ROD można urządzić grilla? Nie wszystko wolno. Sprawdź