MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 22
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Milk Bottle Cows, BP Loh, Singapur...
fot. Materiały prasowe

Program Skyway 2018. Co, gdzie, kiedy? Plan, atrakcje festiwalu w Toruniu godzina po godzinie

Skyway 2018. Co, gdzie i kiedy? Program i atrakcje festiwalu w Toruniu godzina po godzinie

Milk Bottle Cows, BP Loh, Singapur

[skwer Oficerskiej Szkoły Marynarki Wojennej / OSMW Square
21–26.08.2018, 20.30–24.00]

Artysta posługuje się butelkami po mleku, zwykłymi przedmiotami codziennego użytku przedstawiając je w nieznany sposób. Instalacja wykorzystuje produkcję i konsumpcję mleka krowiego jako metaforę alternatywnych technologii i zachowań, które mogłyby prowadzić do bardziej wydajnej i zrównoważonej przyszłości. Promuje również recykling i up-cycling, dzięki ponownemu wykorzystaniu ponad
dwóch tysięcy plastikowych butelek po mleku, co odpowiada około siedmiu miesiącom odpadów z tworzyw sztucznych generowanych przez jedną osobę.

Pojemniki zostały ukształtowane na naturalnej wielkości krowy i cielęta, które spokojnie pasą się na polu trawy.

Uwaga: Chcesz być na bieżąco z informacjami dotyczącymi Bella Skyway Festival. Dołącz do grupy na Facebooku >>>> TUTAJ <<<<<<

Zobacz również

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Trener Polaków Robert Kalaber: - To był nasz najlepszy mecz

Resovia coraz bliżej 2 ligi - w piątek przegrała z Motorem [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Resovia coraz bliżej 2 ligi - w piątek przegrała z Motorem [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

To są najlepsze produkty regionalne 2024 roku! Nasze kulinarne dziedzictwo

To są najlepsze produkty regionalne 2024 roku! Nasze kulinarne dziedzictwo