Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Bezpłatne wypożyczalnie sprzętu rehabilitacyjnego na Pomorzu

NOWE
Bezpłatne wypożyczalnie sprzętu rehabilitacyjnego na Pomorzu

Wypadek na drodze krajowej nr 32 w Gubinie. Zderzyły się dwa auta

NOWE
Wypadek na drodze krajowej nr 32 w Gubinie. Zderzyły się dwa auta

Polecamy

Za kierownicą 16-latek, na "pokładzie" 14 i 15-latek. Podróż skończyli w rowie

Za kierownicą 16-latek, na "pokładzie" 14 i 15-latek. Podróż skończyli w rowie

W SPSK4 kardiochirurdzy wykonali pierwszy w województwie zabieg na bijącym sercu

W SPSK4 kardiochirurdzy wykonali pierwszy w województwie zabieg na bijącym sercu

ME w boksie. Zwycięstwa Kuczewskiej i Rogalińskiej

ME w boksie. Zwycięstwa Kuczewskiej i Rogalińskiej