Restaurant Week przedłużony do 3 października!

Patronat Kuriera Lubelskiego
Jeśli nie zdążyłeś jeszcze wziąć udziału w Festiwalu Najlepszych Restauracji, masz na to szansę! Ze względu na duże zainteresowanie Gości i docierające do Organizatorów prośby o wydłużenie, jesiennej edycja Restaurant Week została przedłużona do 3 października! Najlepsze restauracje z kilkunastu regionów Polski zapraszają Gości na popisowe trzydaniowe menu #SpozaKarty w dodatkowym terminie 27.09 - 3.10. W cenie 59 zł (do -50%) znajdzie się też prezent od Partnerów. Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie restaurantweek.pl.

- Zgodnie z hasłem #FoodMustGoOn!, które towarzyszy jesiennej edycji Festiwalu, nie przerywamy jedzenia, a nawet je przedłużamy! Otrzymaliśmy bardzo pozytywny odzew i liczne prośby Gości o wydłużenie Festiwalu. Dlatego zdecydowaliśmy się wydłużyć jesienną edycję o 7 dni, aż do 3 października. Dzięki temu Goście będą mieli szansę na odwiedzenie jeszcze większej liczby restauracji oraz spróbowanie unikalnych dań przygotowanych specjalnie na Restaurant Week przez top Chefów - zaznacza Ewa Pawella, Marketing Director Restaurant Club.

W przedłużonej edycji Festiwalu swój udział zadeklarowały restauracje m.in. z Warmii i Mazur, Krakowa, Warszawy, Wrocławia, Trójmiasta, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku czy Śląska. Wśród nich m.in. białostocka Atmosfera, krakowska Sobremesa, łódzka Przędzalnia, a także warszawska Aruba, Deska i Kreska czy Rest. Baczewskich. Do 3 października będzie można spróbować unikalnych dań, których nie znajdziemy w regularnym menu. Kaczka z musem z pietruszki i dymem czereśniowym, gołąbki w liściach winogron czy muszle św. Jakuba z kiszonkami to zaledwie kilka spośród wielu propozycji od najlepszych Chefów. Przedłużona edycja Restaurant Week będzie więc doskonałą okazją do odkrywania nowych smaków oraz klimatu restauracji!

Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water, który stanowi idealne połączenie smaków. Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero Cukru, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

W aplikacji https://app.rclb.pl i na stronie www.RestaurantWeek.pl dostępne są już rezerwacje na przedlużony Festiwal. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Restaurant Week pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Nie czekaj! Już dziś odkrywaj nowe restauracje, rezerwuj popisowe dania #SpozaKarty od najlepszych Chefów!

Rezerwacje: https://app.rclb.pl lub www.RestaurantWeek.pl

Festiwalowe miasta i regiony:

  • Białystok,
  • Kraków,
  • Łódź,
  • Lubelskie,
  • Poznań,
  • Rzeszów,
  • Silesia,
  • Szczecin,
  • Trójmiasto,
  • Warszawa,
  • Wrocław,
  • Warmia,
  • Mazury.

Termin Festiwalu: 8 września - 3 października 2021

Ćwiczenia WOT w pasie przygranicznym z Białorusią

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie