MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Warto pamiętać, aby mocno nie solić partii mięsa, gdyż sól...
fot. GettyImages/rez-art

Rozpoczyna się wielkie majówkowe grillowanie, w tym roku nieco droższe. Co wrzucić na ruszt? Jak przyrządzić wołowinę, wieprzowinę i drób?

Jak dobrze grillować wołowinę?

Warto pamiętać, aby mocno nie solić partii mięsa, gdyż sól wysusza wołowinę. Lepiej postawić na marynatę. O ile karkówka i kiełbasa to hity z sektora wieprzowiny, o tyle steki królują wśród wołowiny. Krwisty? Średnio wysmażony? A może wypieczony? Od nas zależy, jak będzie przyrządzone mięso. Często na grillu lądują też antrykoty i rostbefy.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Dębnie

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Dębnie

Tygodniowy przegląd prasy w Morągu, (26.05-1.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Morągu, (26.05-1.06.2024)

Polecamy

Zaginął Adam Czuk. Prawdopodobnie przebywał w okolicach Wieprza

Zaginął Adam Czuk. Prawdopodobnie przebywał w okolicach Wieprza

"Wtedy myślałem, że Legia Warszawa zostanie mistrzem Polski"

TYLKO U NAS
"Wtedy myślałem, że Legia Warszawa zostanie mistrzem Polski"

Cyklistka wjechała pod jadącego busa. Dwie osoby w szpitalu, w tym 4-letnie dziecko

Cyklistka wjechała pod jadącego busa. Dwie osoby w szpitalu, w tym 4-letnie dziecko