Firma zajmuje się ubojem, rozbiorem i produkcją mięsa, a także wyrobem wędlin i wyrobów garmażeryjnych. W rodzinnej miejscowości Wierzejki (pow. łukowski) założyło ją dwóch braci - Jan Zdanowski i Marek Zdanowski.
- Dokładamy wszelkich starań, aby utrzymać doskonałą jakość towaru i usług. Stawiamy na współpracę z lokalnymi rolnikami i dbamy o swoich pracowników. Własna flota pojazdów daje nam gwarancję codziennych dostaw świeżego towaru - zdradza Jan Zdanowski.
Zakład może pochwalić się także własną rzeźnią bydła i trzody oraz budynkiem mroźni wysokiego składowania.
Powstanie przedsiębiorstwa ożywiło okolicę, w której wówczas było niewiele miejsc pracy. Obecnie zatrudniają oni ponad 500 pracowników. Firma prowadzi własną sieć sklepów firmowych, która jest jedną z największych w centralnej i wschodniej Polsce.
Zakład może się pochwalić wieloma wyróżnieniami w krajowych konkursach. Został Mistrzem Agro-Ligi oraz laureatem Ogólnopolskiego Finału „Polski Producent Żywności”. Produkty z „Wierzejek” były wielokrotnie nagradzane w konkursach „Produkty najwyższej jakości w polskim przemyśle mięsnym”.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?