Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Niepokojące doniesienia na temat Janiny i Tadeusza. Już nie są razem?

HIT DNIA
Niepokojące doniesienia na temat Janiny i Tadeusza. Już nie są razem?

Zorza polarna w Lubuskiem! Niesamowite zjawisko na niebie

Zorza polarna w Lubuskiem! Niesamowite zjawisko na niebie

Polecamy

Kwiaty na ślub to przeżytek. O to możesz poprosić gości w zaproszeniu ślubnym

Kwiaty na ślub to przeżytek. O to możesz poprosić gości w zaproszeniu ślubnym

32. kolejka Ekstraklasy: Kto nie zagra? Kontuzje, pauzy

32. kolejka Ekstraklasy: Kto nie zagra? Kontuzje, pauzy

Krzewuszka naprawdę jest cudowna. Ale pamiętaj o cięciu tego krzewu

Krzewuszka naprawdę jest cudowna. Ale pamiętaj o cięciu tego krzewu