Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

Sprawdź swój HOROSKOP, wtorek 7 maja 2024 roku

Sprawdź swój HOROSKOP, wtorek 7 maja 2024 roku

Kibice na meczu Pogoń - GKS Zio-Max. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Pogoń - GKS Zio-Max. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Polecamy

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny

Na jakich zasadach i kto może skorzystać z wczasów pod gruszą?

Na jakich zasadach i kto może skorzystać z wczasów pod gruszą?

Srebrny medal Polek na MŚ na Bahamach. "Wyszło idealnie!"

GORĄCY TEMAT
Srebrny medal Polek na MŚ na Bahamach. "Wyszło idealnie!"