W Magazynie Kuriera: Zielone serce z selera

Sylwia Hejno
Sebastian Trusz został weganinem z przyczyn etycznych. Prowadzi wegańską restaurację.
Sebastian Trusz został weganinem z przyczyn etycznych. Prowadzi wegańską restaurację. Anna Kurkiewicz
Udostępnij:
Sernik z tofu, boczniaki w roli śledzi czy pasztet z fasoli. Wegetarianie i weganie nie głodują w święta. Ich kuchnia ma wiele smaków, także tych świątecznych. A dietetycy przekonują: gdybyśmy odstawili mięso i produkty zwierzęce choć na dwa dni w tygodniu, bylibyśmy zdrowsi.

Ponadto:
- Cytryny i choinka z plastiku. Mało wszystkiego, a dużo do podzielenia. Takie były święta za PRL.
- Zarobkowi emigranci przyjeżdżają na przedświąteczne zakupy. Wiedzą, czego chcą: wszystkiego.
- Straszenie drzew siekierą wróżenie z odchodów konia, czyli mniej znane i na ogół zapomniane tradycje.
- Ciepła, wigilijna opowieść. Sprawdzamy co słychać u Amandy, Jasia, Julki i Adasia, o pomoc dla których prosiliśmy.
- Stanisława Celińska: człowiek może się narodzić na nowo nawet po czterdziestce.
- Słynne, sportowe mądrości. Jean Paul Sartre: W piłce nożnej wszystko komplikuje obecność przeciwnej drużyny.
- Mistrz horroru zaczyna moralizować. Nowa książka Stephena Kinga.
- Krzyżówki, konkursy, horoskopy

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Kurier Lubelski
Dodaj ogłoszenie