Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W Magazynie Kuriera: Zielone serce z selera

Sylwia Hejno
Sebastian Trusz został weganinem z przyczyn etycznych. Prowadzi wegańską restaurację.
Sebastian Trusz został weganinem z przyczyn etycznych. Prowadzi wegańską restaurację. Anna Kurkiewicz
Sernik z tofu, boczniaki w roli śledzi czy pasztet z fasoli. Wegetarianie i weganie nie głodują w święta. Ich kuchnia ma wiele smaków, także tych świątecznych. A dietetycy przekonują: gdybyśmy odstawili mięso i produkty zwierzęce choć na dwa dni w tygodniu, bylibyśmy zdrowsi.

Ponadto:
- Cytryny i choinka z plastiku. Mało wszystkiego, a dużo do podzielenia. Takie były święta za PRL.
- Zarobkowi emigranci przyjeżdżają na przedświąteczne zakupy. Wiedzą, czego chcą: wszystkiego.
- Straszenie drzew siekierą wróżenie z odchodów konia, czyli mniej znane i na ogół zapomniane tradycje.
- Ciepła, wigilijna opowieść. Sprawdzamy co słychać u Amandy, Jasia, Julki i Adasia, o pomoc dla których prosiliśmy.
- Stanisława Celińska: człowiek może się narodzić na nowo nawet po czterdziestce.
- Słynne, sportowe mądrości. Jean Paul Sartre: W piłce nożnej wszystko komplikuje obecność przeciwnej drużyny.
- Mistrz horroru zaczyna moralizować. Nowa książka Stephena Kinga.
- Krzyżówki, konkursy, horoskopy

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski