Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne dla najmłodszych w Lublinie. Kuchnia regionalna w wykonaniu młodych kucharzy. Zobacz zdjęcia

Patrycja Pakuła
Patrycja Pakuła
„Zapomniane przepisy w nowoczesnej odsłonie” , czyli warsztaty kulinarne pod okiem specjalistów. Młodzi kucharze uczyli się jak przygotować kaczkę po zamojsku i nasutowskie zawijasy.

Uczniowie lubelskiego Zespołu Szkół Rzemiosła i Przedsiębiorczości im. Jana Kilińskiego w czwartek mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach. Dania kuchni regionalnej przygotowywali pod okiem dwóch zawodowych kucharzy: Łukasza Konika, znanego z wielu telewizyjnych programów oraz Artura Wawera, prowadzącego warsztaty kulinarne.

- Lubię takie rzeczy. Jesteśmy zdolni i możemy to wykorzystać – mówi Weronika, uczennica i jedna z uczestniczek warsztatów. Kilka dni temu wraz z koleżanką zwyciężyła w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „Bitwa na drobiowe smaki” . – Gotowanie to moja pasja – zdradza młoda kucharka.

Małgorzata Banaś, nauczycielka przedmiotów gastronomicznych opowiada, że jej uczniowie to niezwykle zdolni, młodzi ludzie. – Brakuje im nieco pewności siebie, w większości nie wierzą w to że są naprawdę dobrzy, a powinni. To pasjonaci - mówi o swoich wychowankach Banaś.

Nauczycielka tłumaczy, że te warsztaty są świetnym pomysłem, bo dzięki nim młodzież ma okazję uczyć się sztuki kulinarnej od najlepszych.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski