Warsztaty kulinarne dla najmłodszych w Lublinie. Kuchnia regionalna w wykonaniu młodych kucharzy. Zobacz zdjęcia

Patrycja Pakuła
Patrycja Pakuła
„Zapomniane przepisy w nowoczesnej odsłonie” , czyli warsztaty kulinarne pod okiem specjalistów. Młodzi kucharze uczyli się jak przygotować kaczkę po zamojsku i nasutowskie zawijasy.

Uczniowie lubelskiego Zespołu Szkół Rzemiosła i Przedsiębiorczości im. Jana Kilińskiego w czwartek mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach. Dania kuchni regionalnej przygotowywali pod okiem dwóch zawodowych kucharzy: Łukasza Konika, znanego z wielu telewizyjnych programów oraz Artura Wawera, prowadzącego warsztaty kulinarne.

- Lubię takie rzeczy. Jesteśmy zdolni i możemy to wykorzystać – mówi Weronika, uczennica i jedna z uczestniczek warsztatów. Kilka dni temu wraz z koleżanką zwyciężyła w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „Bitwa na drobiowe smaki” . – Gotowanie to moja pasja – zdradza młoda kucharka.

Małgorzata Banaś, nauczycielka przedmiotów gastronomicznych opowiada, że jej uczniowie to niezwykle zdolni, młodzi ludzie. – Brakuje im nieco pewności siebie, w większości nie wierzą w to że są naprawdę dobrzy, a powinni. To pasjonaci - mówi o swoich wychowankach Banaś.

Nauczycielka tłumaczy, że te warsztaty są świetnym pomysłem, bo dzięki nim młodzież ma okazję uczyć się sztuki kulinarnej od najlepszych.

Depresja nadal chorobą wstydliwą

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie