Uczniowie lubelskiego Zespołu Szkół Rzemiosła i Przedsiębiorczości im. Jana Kilińskiego w czwartek mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach. Dania kuchni regionalnej przygotowywali pod okiem dwóch zawodowych kucharzy: Łukasza Konika, znanego z wielu telewizyjnych programów oraz Artura Wawera, prowadzącego warsztaty kulinarne.
- Lubię takie rzeczy. Jesteśmy zdolni i możemy to wykorzystać – mówi Weronika, uczennica i jedna z uczestniczek warsztatów. Kilka dni temu wraz z koleżanką zwyciężyła w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „Bitwa na drobiowe smaki” . – Gotowanie to moja pasja – zdradza młoda kucharka.
Małgorzata Banaś, nauczycielka przedmiotów gastronomicznych opowiada, że jej uczniowie to niezwykle zdolni, młodzi ludzie. – Brakuje im nieco pewności siebie, w większości nie wierzą w to że są naprawdę dobrzy, a powinni. To pasjonaci - mówi o swoich wychowankach Banaś.
Nauczycielka tłumaczy, że te warsztaty są świetnym pomysłem, bo dzięki nim młodzież ma okazję uczyć się sztuki kulinarnej od najlepszych.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?