Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc na trzy sposoby. Tradycyjne, wegetariańskie i wegańskie

MS, GB, DUN
Jolanta Strasburger-Ciepłowska na zakupachTego wszystkiego nauczyła mnie mama- Wielkanoc to wyjątkowo smaczne święta - podkreśla pani Jolanta Strasburger-Ciepłowska. U niej na stole będą królować tradycyjne polskie potrawy. - Już nie mogę się doczekać barszczyku z białą kiełbasą, chrzanem, śmietaną i jajkiem. Lubimy jego wyrazisty i ostry smak - opowiada pani Jolanta Strasburger-Ciepłowska. Lublinianka,  którą spotkaliśmy wczoraj na zakupach. Właśnie  wybierała foremkę na babkę, którą sama upiecze. - Będzie ze skórką z cytryny, bakaliami. W tym roku zrobię mazurka, ale za to będzie serniko-makowiec - zaznacza. Na stole nie zabraknie też jajek i to pod każdą postacią: z majonezem, rzeżuchą, szczypiorkiem. - Oczywiście nie zabraknie pieczonej karkówki i schabu ze śliwką. Kupiłam też białą kiełbasę i kruchą wiejską kiełbasę z czosnkiem, proszę powąchać jak pachnie. Zawsze kupuję w tym samym sprawdzonym miejscu przy Narutowicza - opowiada pani Jolanta. I dodaje, że już od piątku chce zacząć w kuchni przygotowania do świąt. - Tego wszystkiego nauczyła mnie mama, staram się kontynuować jej przepisy. Myślę, że rodzina się ucieszy. Zawsze też daję córce i bliskim trochę ciasta w ramach prezentu - mówi lublinianka.
Jolanta Strasburger-Ciepłowska na zakupachTego wszystkiego nauczyła mnie mama- Wielkanoc to wyjątkowo smaczne święta - podkreśla pani Jolanta Strasburger-Ciepłowska. U niej na stole będą królować tradycyjne polskie potrawy. - Już nie mogę się doczekać barszczyku z białą kiełbasą, chrzanem, śmietaną i jajkiem. Lubimy jego wyrazisty i ostry smak - opowiada pani Jolanta Strasburger-Ciepłowska. Lublinianka, którą spotkaliśmy wczoraj na zakupach. Właśnie wybierała foremkę na babkę, którą sama upiecze. - Będzie ze skórką z cytryny, bakaliami. W tym roku zrobię mazurka, ale za to będzie serniko-makowiec - zaznacza. Na stole nie zabraknie też jajek i to pod każdą postacią: z majonezem, rzeżuchą, szczypiorkiem. - Oczywiście nie zabraknie pieczonej karkówki i schabu ze śliwką. Kupiłam też białą kiełbasę i kruchą wiejską kiełbasę z czosnkiem, proszę powąchać jak pachnie. Zawsze kupuję w tym samym sprawdzonym miejscu przy Narutowicza - opowiada pani Jolanta. I dodaje, że już od piątku chce zacząć w kuchni przygotowania do świąt. - Tego wszystkiego nauczyła mnie mama, staram się kontynuować jej przepisy. Myślę, że rodzina się ucieszy. Zawsze też daję córce i bliskim trochę ciasta w ramach prezentu - mówi lublinianka.
Wielkanoc można obchodzić na wiele sposobów. Przekonajcie się sami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski