Eksperci, sommelierzy, profesorowie nauk o żywieniu, którzy od wielu lat oceniają alkohole w najważniejszym konkursie jakości od ponad 50 lat organizowanym w Belgii badali Jęczmienną Żołądkową na tle ponad dwustu innych wódek czystych z całego świata.
Procedura degustacyjna opiera się na analizie sensorycznej testowanego produktu, którego jakość mierzona jest na trzech poziomach:
Oko – określenie intensywności, klarowności i ogólnego wrażenia
Usta – określenie smaku
Nos – określenie bukietu i aromatu
Tylko najwyższe wskaźniki na wszystkich poziomach pozwalają jurorom na przyznanie złotej lokaty – wyróżnienia za doskonałą jakość.
*Powołany w 1961 roku Instytut Monde Selection to najstarsza na świecie organizacja, której misją jest badanie jakości produktów konsumenckich. Znak jakości, przyznawany przez całkowicie niezależne, profesjonalne jury, którego członkowie pochodzą z całego świata. Każdego roku badane jest prawie 3 tys. produktów pochodzących z ponad 80 krajów.
Niedziele handlowe mogą wrócić w 2024 roku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?