- Ocenialiśmy nie tylko walory smakowe zgłoszonych potraw i produktów, ale także ich wygląd. Na koniec wizytowaliśmy poszczególne zakłady - tłumaczyła Barbara Baraniak, przewodnicząca kapituły konkursu.
O apetyczny tytuł ubiegało się 21 lubelskich producentów żywności i restauratorów.
Czytelnicy Kuriera Lubelskiego także oceniali zgłoszone wyroby. Swoimi głosami wyróżnili potrawę CSW "Energetyk". Taki werdykt doskonale rozumie szefowa centrum.
- Udko duszone w winie z gruszką glazurowaną jest na pierwszym miejscu także wśród moich ulubionych potraw - przyznała Małgorzata Szatkowska, dyrektor obiektu.
Kapituła konkursu przyznała też wyróżnienia. Otrzymały je: rarytas piasecki do sałatek z OSM w Piaskach, karmelki z alkoholem Impresska z Fabryki Cukierków "Pszczółka", tort czekoladowy z żurawiną - specjalność FHU "Renata" z Cholewianki, torcik orzechowy Szery z cukierni "Alicja" w Nasutowie, bułeczki jagodowo-jogurtowe z cukierni Abramowicz w Klikawie, polędwica zbójnicka z Zakładów Mięsnych Dobrosławów, rolada z pstrąga z Dobrej Kuchni św. Brata Alberta, mostek cielęcy w sosie z maślaków podany z kopytkami z Dworu Anna z Jakubowic Konińskich, a także żurek niedrzwicki z Siedliska Folkloru "Marzanna" w Niedrzwicy Kościelnej.
Nasze serwisy:
Serwis gospodarczy - Wybierz Lublin
Serwis turystyczny - Perły i Perełki Lubelszczyzny
Serwis dla fanów spottingu i lotnictwa - Samoloty nad Lubelszczyzną
Miasto widziane z samolotu - Lublin z lotu ptaka
Nasze filmy - Puls Polski
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?